Tipy pro bezpečný detox

Tipy pro bezpečný detox

Jednou za čas by měl každý člověk provést takzvaný detox, tedy detoxikaci těla. Detox se zaměřuje konkrétně na střeva, jimiž prochází opravdu všechno, co zkonzumujeme. Střeva bohužel mohou utrpět i různá poranění, která se mohou výrazně projevit na našem zdraví. Jednou za čas taková očista těla proto není vůbec na škodu. Například čerstvé šťávy nazvané Ugo dělají každého půl roku jednu velkou očistu, během které se pijí jen jejich šťávy a smoothie. Nemusíte však být dlouhé tři či čtyři dny jen na šťávách, stačí, když se budete držet několika tipů, které vaše tělo perfektně vyčistí.  

Dejte si masový půst 

Maso je pro naše tělo velkou přítěží, ale samozřejmě ho ke svému životu potřebujeme. Při očistě si však dejte od masa chvilku pokoj, raději se zaměřte na luštěniny, v nichž najdete taktéž mnoho bílkovin jako v masu. Do svého jídelníčku je možné zařadit luštěniny v mnoha podobách. Nemusíte jíst jen hrachovou nebo čočkovou kaši, ale můžete z luštěnin udělat také salát nebo je snadno rozmixujete do pomazánek. Třeba takové fazole je možné připravit na tisíc různých způsobů.  

Kvašené potraviny čistí střeva 

Pokud se chcete během očisty vyvarovat velkým porcím ovoce, doporučujeme do jídelníčku zakomponovat kvašené potraviny, které jsou plné vitaminů. Navíc se jedná o přirozenou čističku našich střev. Konzumovat tak můžete například kvašené zelí nebo třeba kvašenou zeleninu, která funguje i jako přirozené probiotikum.  

Součástí detoxikace je také pohyb 

Nesmíme zapomenout ani na pohyb, který je součástí naší detoxikace. Tělo se díky pohybu fantasticky probudí, začne se nám do krve vyplavovat endorfin a také antistresový hormon. Kromě toho díky pohybu zaženete veškeré deprese a nahromaděné napětí.  

I bylinky pomohou při detoxikaci 

Stejně jako v mnohých jiných případech, i nyní se můžeme spolehnout na bylinky. Ideální jsou takové, které pomáhají při trávení. Můžete z nich udělat odvar nebo uvařit čaj, nebojte se je ani přidat k jednotlivým pokrmům, které budete během dne konzumovat.