0

Zařaďte do jídelníčku zakysané potraviny. Proč?

Zařaďte do jídelníčku zakysané potraviny. Proč?

Rozhodli jste se sestavit si zbrusu nový jídelníček, který by obsahoval více pokrmů plných živin? Pokud si zrovna jídelníček sestavujete, neměli byste zapomínat na zakysané výrobky. Ty nás sice provází životem už od malička, ale v dospělosti na zakysané výrobky bohužel velice často zapomínáme. Proč na ně však nezapomínat? 

Jak jsme zmínili, zakysané výrobky nás provází od malička. Jako malí jsme jedli jogurty pořád, bohužel v dospělosti se od jogurtů trochu distancujeme. Zakysané výrobky jsou však naprosto skvělou volbou, jelikož dodají tělu potřebné živiny, bez nichž nemůže tělo fungovat. O zakysaných výrobcích se ví, že obsahují živé mikroorganismy, které blahodárně působí především na zažívací ústrojí člověka. Jinými slovy lze říct, že zakysané výrobky jsou dobré pro naše trávení, jelikož ho podporují.  

To je ostatně důvod, proč bychom zakysané výrobky měli konzumovat – podporují naše trávení, také posilují imunitní systém. A jelikož se jedná o potraviny živočišného původu, obsahují bílkoviny, které jsou velice snadno stravitelné. A také obsahují vlákninu, vitaminy a jód.  

Při nakupování zakysaných výrobků se dívejte na původ 

Ne všechny zakysané výrobky jsou však kvalitní. A v tomto případě je kvalita opravdu důležitá. Ať už si budete nakupovat kefírové mléko nebo jogurt, vždycky se dívejte na původ daného produktu. Pokud budou mít produkty na etiketě certifikovaná loga biolistu nebo biozebry, jedná se o produkty z ekologického zemědělství a jejich koupě je víc než dobrá, produkty jsou kvalitní.  

Pokud si obecně koupíte produkty z ekologického zemědělství, uděláte jenom dobře, protože daná zvířata mají v ekologickém zemědělství skvělé podmínky k životu. Produkty jsou navíc lepší i chuťově.  

Zakysané výrobky do pokrmů 

Pokud vám dělá problém konzumovat jednotlivé zakysané produkty během dne, co je přidat do pokrmů, které během dne jíte? Třeba se hodí mnohé zakysané mléčné výrobky do buchet a jiných podobných dezertů. 

Napsat komentář